Δικαιολογητικά:

0dccb2439e124f78f72bf4775178ca47_XL

1.Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση.

2.Επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και κατάθεση απλής φωτοτυπίας.

Σε περίπτωση που ο αιτών δεν είναι Έλληνας υπήκοος προσκομίζεται: Άδεια διαμονής ή παραμονής, Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε. ή έγγραφο Πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη κράτους μέλους της Ε.Ε., Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού, Βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών χορήγησης άδειας παραμονής, Βεβαίωση Ελληνικού Δημόσιου ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένος σαν εργαζόμενος στην χώρα μας.
Το παραπάνω έγγραφο πρέπει να έχει εκδοθεί 95 ημέρες πριν την υποβολή της αίτησης για άδεια οδήγησης, για τους υπηκόους της Ε.Ε και 185 ημέρες για τους ξένους υπηκόους.

3. Ισχύουσα άδεια οδήγησης και φωτοτυπία αυτής.

4. Πιστοποιητικά Ιατρών Οφθαλμίατρου & Παθολόγου που πιστοποιούν ότι πληρούνται οι ελάχιστες προϋποθέσεις σωματικής και διανοητικής ικανότητας για την απόκτηση επαγγελματικής άδειας οδήγησης.

-Τα Πιστοποιητικά
των Ιατρών απαιτούνται για όλες τις άδειες οδήγησης καθώς και για τις άδειες χειριστή ταχύπλοου και ισχύουν για 6 μήνες από την έκδοσή τους.

5. Αντίγραφα των αποδείξεων πληρωμής του παθολόγου και του οφθαλμίατρου που πραγματοποίησαν την εξέταση.

6. Παράβολο Δημοσίου Ταμείου των 50 €.
(Αν έχει παρέλθει εξάμηνο από την λήξη της ισχύος της το παράβολο είναι πενταπλάσιο 250 €, ενώ άνω της πενταετίας απαιτείται η διαδικασία αρχικής χορήγησης, εκ νέου δικαιολογητικά, εξετάσεις κλπ).

7. Δύο (2) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες.

8. Ποινικό Μητρώο Γενικής Χρήσης, το οποίο αναζητείται αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία.

9. Η προς ανανέωση ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ.

10. Εξουσιοδότηση.

Τιμή: 110 ευρώ

 

Αρμόδια Υπηρεσία
Η Υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής ενότητας ή του Περιφερειακού διαμερίσματος της Περιφέρειας
του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου.

 

Προϋποθέσεις:
Σύμφωνα με τις διαταξεις του Ν. 4070/2012 αρθ. 95 (ΦΕΚ 82 Α’) για να ανανεωθεί η ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. απαιτείται ο υποψήφιος:

  1. Να μην υπηρετεί με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. του Δημόσιου Τομέα του Ν. 1256/1982 (ΦΕΚ 65 Α’).
    2.Να μην έχει συνταξιοδοτηθεί από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο, ή από το Δημόσιο.
    3. Να μην έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για ένα από τα αδικήματα: Συγκρότηση ή ένταξη ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, παραχάραξη, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων, δωροδοκία, ανθρωποκτονία με πρόθεση, ληστεία, αρπαγή, βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση παίδων, διευκόλυνση ακολασίας άλλων, πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία, εκμετάλλευση πόρνης, σωματεμπορία, ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, κλοπή, υπεξαίρεση, εκβίαση, απάτη, απιστία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, εμπορία και χρήση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών και λιποταξίας, παράνομης απασχόλησης εργαζομένων.